Месец май ще бъде истински празник и за почитателите на класическото българско кино, и за почитателите на добрия мюзикъл. Директорът на Софийската опера и балет - акад. Пламен Карталов, поставя на сцената й мюзикъл по един от любимите филми на поколения българи - "Баща ми бояджията".

Поклон и уважение към авторите на музиката Петър Ступел и Константин Драгнев, към автора на сценария Васил Цонев, към поета Кръстьо Станишев и към създателите на филма БАЩА МИ БОЯДЖИЯТА с режисьор Стефан Ив. Димитров, хореограф Богдан Ковачев, художник Николай Сърчаджиев и диригент Вили Казасян, вдъхновили ме за постановката на първата сценична версия на мюзикъла, каза маестро Карталов.

Пред камерата на Животът днес той сподели, че публиката ще види един спектакъл, изпълнен с оптимизъм и настроение, от които имаме огромна нужда днес.

Главната роля - на Бащата, изиграна във филма от незабравимия Коста Цонев, в мюзикъла е поверена на актьора Калин Врачански. В образа на Майката /във филмовата версия - Невена Коканова/ ще се превъплъти великолепната Весела Делчева. Специален гост е звездата на Сатирата - Славчо Пеев, който отново ще бъде Фабрикантът, но този път на сцена.

Премиерата на „Баща ми бояджията“ в Софийската опера и балет ще бъде на 8 май от 19 часа. Следващите представления са на 9 и 10 май.

Вижте видеото и се подгответе за една истинска естетическа наслада:

 

Сподели във Facebook