Неда Терзиева е психолог, биоенерготерапевт, режисьор и дори музикант. Тя подкрепя десетките задълбочени научни изследвания, които доказват, че влиянието на човешката аура и енергия не е езотерика или мистика, а доказан факт, с който отдавна се съобразява и традиционната медицина. Терзиева работи от години с апаратура, която измерва човешката аура и развитието на енергиите в тялото. Любопитното е, че тази техника засича пробивите в аурата на засегнатия от енергиен вампир човек. Терзиева обаче уточнява, че невинаги тези пробиви са знак за енергиен вампиризъм.

Всеки у нас се е чувствал отпаднал, имал е неприятни чувства и емоции при общуване или в присъствието на определен тип хора. С тях диалогът просто не върви, най-лесните неща се случват по най-трудния и затормозяващ начин. Изпитваме неприязън към тях дори да не са ни направили нищо. Едно от обясненията за това преживяване е, че вероятно сме попаднали на т.нар. енергиен вампир. Оказва се обаче, че зад това на пръв поглед мистично обяснение стоят неоспорими факти.   

Психологът Неда Терзиева определя енергийните вампири като хора, които отнемат „насилствено“ енергията от тези, с които общуват. За да повлияе на човека, не е задължително „вампирът“ да е физически до тях, може да общува с него по телефона или чрез интернет, защото за енергията не съществува време и пространство, обяснява Терзиева. Такъв човек може да е дори собствената ни майка, баща, дете, сестра, брат, а също и колега в офиса, познат или непознат. „Това състояние няма връзка с пола, а със същността на човека. Като хора те невинаги са лоши“, уверява тя.

Човек не се ражда енергиен вампир, но всеки от нас има заложби да се превърне в такъв!

Отключването на това състояние може да се случи заради блокажа на различни енергийни центрове и меридиани. Обикновено е вследствие на някакво негативно събитие в живота, загуба на близък, сериозен здравословен проблем или стрес. Така енергията спира да тече нормално и се получава дисбаланс в захранването на енергийното тяло. Настъпва енергийно объркване, което пречи дори на кръвообращението, появяват се проблеми със съня. За да се чувстват добре, негативните личности имат несъзнавана нужда от допълнителна енергия. Ако им се поддадем, те успяват да я „отхапят“ от нас, обясни биоенерготерапевтът.

Терзиева ги описва като „властни, манипулативни и агресивни типове, които изкривяват факти,

често крещят и постоянно толерират собствената си власт. Техен похват е и унижението. Най-добрата защита от всичко това е, когато човек не слезе на това ниво“.  

Друг вид енергийни вампири са емоционални типове хора, които прекаляват с оплакванията от всичко и от всеки и играят ролята на жертва. Те винаги са най-зле, все са болни, все нямат пари, не могат да намерят работа, която да им допадне, и пр. Не са щастливи, не са обичани. Чувстват се добре, когато към тях се демонстрира състрадание, милосърдие и съчувствие. Можем да разпознаем тези хора в ситуации, в които например ни карат да правим елементарни неща, които те самите могат да направят. Целта е властта върху другите, обясни Неда Терзиева.

Всеки е под заплахата да стане енергиен вампир.

Човек може сам да усети, че се превръща в енергиен вампир. Своеобразно предупреждение е честата изнервеност, мрънкане, крещене или манипулиране. Манипулацията е на ниво – направи това, защото ме харесваш, или направи онова, за да ми се отплатиш или защото всички останали го правят. По-осъзнатите хора знаят, че на такива личности трябва да се помага и да се подхожда с разбиране, а не с осъдителност и заклеймяване, категорична е Терзиева.

Според специалистите почти няма вариант, при който даден човек да е енергиен вампир за едни, а за други - не. Има хора, които лесно отдават енергията си, защото се поддават на манипулациите на подобни личности. Доста обаче са имунизирани от изсмукването на енергия от страна на този тип хора, тъй като имат доста мощна енергийна защита, която се включва интуитивно.

Сподели във Facebook