Изобретяването на хладилника облекчи до голяма степен живота ни, затова днес е трудно да си представим как бихме се справили без този уред. Не всички продукти обаче трябва да се съхраняват в него. При кои стайната температура се препоръчва:

Хлебни изделия

Много хора смятат, че ако сложат хляба в хладилника, ще го запазят за по-дълго време. Според специалистите обаче хлебните изделия при ниска температура губят вкусовите си качества, а и по-бързо изсъхват. По-добре поставете хляба във фризера, след това само го загрейте и той ще възвърне до голяма степен предишния си вид и аромата си.

Чесън

Студът е враг на чесъна. Ако го поставим с хладилника, само след два дни той ще се развали. Чесънът се съхранява на сухо място и при стайна температура.

Пикантни сосове

Препоръката е всеки пикантен сос или подправка да се оставят при стайна температура. При ниски температури те се развалят по-бързо и губят вкусовите си качества.

Картофи

Всеки знае, че картофите съдържат голямо количество нишесте, което при ниски температури се превръща в захар. За да се случи това, са достатъчни 7 градуса, твърдят експертите.

Домати

Много хора държат доматите в хладилника и правят голяма грешка. Този зеленчук трябва да се съхранява на топло и да не се допускат преките слънчеви лъчи.

Лук

Когато лукът попадне в хладилника, започва да му липсва нормалната циркулация на въздуха и бързо се разваля. Той трябва да се съхранява в мрежа на проветриво място. Не бива и да е близо до картофите.

Кафе

Звучи странно, но някои хора държат кафето си в хладилника, а това лишава ободряващата напитка от вкус и аромат.

Сподели във Facebook