Космическите сонди до Марс, Юпитер, Сатурн и Плутон, поредният астероид в района на руския сибирски град Челябинск, продължаващите мащабни научни изследвания на Луната и Венерa -Това са топ космическите събития, с които човечеството изпраща 2016 г.  За тях пред jivotatdnes.bg говори астрофизикът проф. Лъчезар Филипов. 

Заради научните предположения за наличие на форми на живот, през 2017 г. се очаква човешка „офанзива“ спрямо спътниците на Юпитер и на Сатурн. Проф. Филипов не изключва възможността живот да бъде открит и в атмосферата на Юпитер, който според редица изследвания е „ несъстояла се“ звезда в последствие превърнала се в газов гигант. Професорът от Института за космически изследвания и технологии на БАН (Българска академия на науките) е категоричен, че живот може да съществува и в недопустими за земята форми, т.е., без наличие на кислород, водород, въглерод или вода.    

Що се отнася до извънземното присъствие на планетата, проф. Филипов смята, че вече не само не е „модерно“ да се отрича, но и това става все по-трудно. Версията на професора е, че то (или те) се опитват да помогнат на хората и доказателство за това е засилената поява на НЛО след природни катаклизми, земетресения и пр.

Подробности и интересни кадри по тези теми и отговор на въпроса каква е вероятността нашата вселена да не е единствената, а освен нея да съществуват безброй други, вижте във видеото:

Сподели във Facebook