Новата стихосбирка на Кристина Захариева, осъществена в неразделна творческа връзка с художничката Нели Станева, е едно дълго поетично изречение за стойностните неща в живота. Думите органично се допълват от черно-бялата фотография и разказват за един свят, в който толкова ни се иска да пребиваваме, но той сякаш постоянно ни се изплъзва. Със сигурност всеки ще открие свои мечти и спомени, вълнения и разочарования между кориците на елегантната книга. Освен това никой читател и зрител не може да остане равнодушен, защото в "По пътя" отсъстват всякаква поза и притворство. 

Кристина Захариева е родена в София. Завършва гимназия с преподаване на немски език. През 1987 г. се дипломира като лекар във Висшия медицински институт. Работи в продължение на три години в Транспортна болница - Дупница. През 1990 г. е избрана за асистент в клиниката по кардиология на Медицинска академия. Впоследствие се развива като Маркетинг директор във фармацевтичния сектор.

Нейни стихове са печатани във вестник "Пулс", "Литературен фронт", "Народна армия", сп. "Пламък", "Младеж" и др. Публикувала е редовно в сп. "Родна реч" и в-к "Средношколско знаме". Има участия в сборници с детска и младежка поезия, включително и преводи.

Първата ѝ стихосбирка е "Пътят, по който не тръгнах".

Сподели във Facebook