Акценти

17 Септември 2019

Животът днес

Само преди няколко години безалкохолната бира беше запазена марка за хората, изтеглили късата клечка – или им се налага да возят развеселена компания, или им е забранено да употребяват алкохол. Днес нещата изглеждат по друг начин. Безалкохолната бира стана модерна. Защо?

Предстои ви дълъг път

Смята се, че безалкохолната бира е създадена специално за шофьори. Това обаче не е така. Историята ѝ започва от сухия режим в Америка. Чак след 50 години тя става напитката на хората зад волана. Така или иначе, ако тръгвате на път, безалкохолната бира е за вас. Тя освежава без да нарушава координацията на движенията и гарантира безупречно преминаване на проверките за промили.

Тренирате

Алкохолът и спортът не са приятели. Но безалкохолната бира може да направи тренировките по-приятни, защото можете да се срещате с приятели, без да се чувствате като бяла врана. Това е една и от социалните функции на бирата. Тя помага на общуването. Освен това безалкохолното пиво възстановява бързо баланса в организма след физическо натоварване.

Никакъв излишен килограм

Безалкохолната бира е за хора, които искат да отслабнат, а обичат пенливата напитка. Тя съдържа около 20 калории в 100 мл и само 4% въглехидрати, което я прави отлична алтернатива на газираните подсладени напитки. Не бива обаче да я комбинирате с нездравословни мезета като солени ядки, пържени картофки и наденички.

Бира на обяд

Повечето хора не си позволяват да пият алкохол, когато са на работа. Безалкохолната бира обаче е отличен избор на обяд. Доказано е, че светлото пиво подсилва вкусовите качества на много блюда.

Прекрасен вкус

Ако сте любител на бирата, не е зле понякога да се откажете от алкохола. Правят го дори и немските пивовари, които знаят всичко за пенливата напитка. Вкусът на безалкохолния вариант е същия, удоволствието не по-малко. Затова и хората, предпочитащи здравословния начин на живот, но не искат да се лишат от неповторимия вкус на хмела, стават все повече.

Сподели във Facebook