На 7, 8 и 9 юни в концертната зала на Дом на културата „Средец“ е премиерата на спектакъла „Когато розите танцуват“ по Валери Петров. Режисьор е Петър Върбанов, автор на музиката и текста на песните е Августина-Калина Пламен Петкова.

Отново през юни предстои и втората премиера с участието на младите актьори от ТС „Игра“ – „Мюзикъл за пет пари“ на композитора Юри Ступел по „Опера за три гроша“ от Бертолт Брехт. Сценограф е Гаро Мурадян, хореограф – Калина Георгиева, режисьор – Петър Върбанов. Представленията на „Мюзикъл за пет пари“ са в шест поредни вечери – от 17 до 22 юни в концертната зала на „Средец“. 

Двата спектакъла са посветени на 50-годишнината от създаването на Общинския културен институт Дом на културата „Средец“, където през 1996 г. започва своята дейност Театрална студия „Игра“.

Художествен ръководител на престижната театрална школа е Петър Върбанов – актьор и режисьор. Заедно с него през последните години с младите актьори работят Калина Георгиева и Августина-Калина Пламен Петкова.

Сподели във Facebook