Акценти

11 Ноември 2016

1331

Животът днес

Кои са най-опасните места за пресичане във Варна? Ето как са ги подредили варненци в седмичната анкета на сайта bnt.bg.

Булевард „Христо Смирненски“ в района на болниците

На пето място зрителите на БНТ2 са поставили булевард „Христо Смирненски“ в района на болниците. Големият поток от хора към лечебните заведения допълнително създава предпоставки за пътен инцидент.

Кръстовището до техникумите

Четвъртото място е за опасното кръстовище до техникумите. То е едно от най-натоварените в града, често водачите карат и с превишена скорост.

Спирка „Копитото“ по пътя за квартал „Виница“

Третото място в анкетата е за спирка „Копитото“ по пътя за квартал „Виница“. Там няма нито пешеходна пътека, нито светофарна уредба, а пресичането на платното е игра на руска рулетка.

Булевард „Мария Луиза“ между Община Варна и площад „Съединение“

На второ място зрителите на БНТ2 класираха булевард „Мария Луиза“ между Община Варна и площад „Съединение“. Това е един от най-натоварените пътни участъци, защото целият трафик към центъра минава от тук.

Улица „Д-р Пискюлиев“ до училище „Цар Симеон“

На първо място в рубриката ТОП 5 варненци са поставили района на улица „Д-р Пискюлиев“ до училище „Цар Симеон“. В района живеят и учат много деца, които невинаги прекосяват пътното платно по най-безопасния начин. Трафикът е постоянно натоварен по оживеното платно, а за хората остава надеждата, че срещу тях е съвестен водач, който ще спре на пешеходната пътека и ще даде предимство на другите участници в движението.

Сподели във Facebook