Изпълнителките от световноизвестния женски хор „Мистерията на българските гласове” с диригент проф. Дора Христова подготвят нова изненада за почитателите си в България и по света. Великденски концерт с обредни и ритуални песни от репертоара на състава, който ще се излъчва и онлайн с билети, ще зарадва публиката на 22 май от 18:30 ч. в Сити Марк Арт Център (бившето кино „Левски”) в столицата.

Концертът е първият на ансамбъла за тази година и предвижда присъствието на публика в залата в зависимост от противоепидемичните изисквания. Събитието ще може да се наблюдава онлайн, което ще даде възможност на многобройни фенове на създадения през 1952 г. хор у нас и в чужбина да се насладят на неземните гласове на изпълнителките.
„Амбицията ни е в това сложно време да допринесем за доброто празнично настроение, свързано със светлия християнски празник не само на хората, които следят нашето изкуство от години, но и на всички, които обичат хубавия български фолклор”, съобщава продуцентката Бояна Бункова от „Шуберт Мюзик Пъблишинг”. 

„Повечето от пиесите са празнични - споделя диригентът на хора проф. Христова. - Има великденски като лазарската „Мома хубава” на Петър Льондев и „Закукала кукувица” на Николай Кауфман. Ортодоксалният репертоар е застъпен с песни като „Богородица” от Архангелски. Включили сме и  традиционни заглавия: „Море зажени се Гюро”, „Дилмано, Дилберо” и „Хоро” на Кирил Стефанов, а също и автентични като „На високо”. Ще прозвучат родопски сола, дуети, триа, както и изпълнения на квартет „Ева”. Ще представим и няколко композиции от албума „БууЧииМиш”.

Билети за предстоящия концерт на хора “Мистерията на българските гласове” могат да се закупят тук.

Сподели във Facebook