Здраве

25 Януари 2020

1025

Животът днес

По последна информация 35 млн. души, което е повече от населението на Тексас, са под карантина, а 12 града в Китай са блокирани, за да се ограничи разпространението на смъртоносния коронавирус, съобщава The New York Times.

В Китай вече са регистрирани над хиляда случая на заразяване с вируса, а най-малко 41 души са починали. Пациенти са били диагностицирани с новото заболяване в Хонконг, Тайван, Япония, Виетнам и Тайланд. Късно снощи Франция съобщи за първи три случая в страната. Резултатите от анализ, проведен от Imperial College London, показват, че в китайския град Ухан, който е центърът на епидемията, са регистрирани 1723 случая, а 6 са в Австралия.

Според Daily Mail китайски учени са предупредили още през 2017 г., че вирусът, подобен на SARS, може да излезе от лабораториите и да зарази жителите на този район.

Вчера Малайзия съобщи за трима заразени с коронавируса, съобщава Reuters. В САЩ заради заболяването 63 пациенти в 22 щата са били под наблюдение, при 11 от тях резултатите са отрицателни. Мексико също съобщи за три случая на заразени от новия вирус.

Сподели във Facebook