Много здравословни проблеми, които хората се опитват да преодолеят с лекарства, могат лесно да бъдат отстранени, ако се пие повече вода. Според специалистите 6 са признаците, че организмът ни се нуждае от вода.

Отпуснатост, умора

Пониженото ниво на енергия, постоянната умора и сънливост често са предизвикани от недостатъчната употреба на течности. При хората, които пият недостатъчно вода, е забавено кръвообращението, а това влошава дейността на различни вътрешни органи.

Главоболие

Дефицитът на вода е причина за сгъстяването на кръвта, което влошава циркулирането ѝ в организма. Това понижава и количеството на кислорода, постъпващ в мозъка, което води до главоболие.

Повишен апетит

Според учените хората често бъркат чувството на глад с недостига на влага в организма. Затова се препоръчва преди хранене да изпием чаша вода. Ако гладът изчезне, значи действително се нуждаем от повече течности.

Сухи очи

Синдромът на сухите очи невинаги е предизвикан от продължителната работа с компютъра. Често причината е дефицитът на вода в организма и пресъхването на слъзните канали.

Сърцебиене

При недостатъчна употреба на вода натоварването върху сърцето се увеличава поради сгъстяването на кръвта. Затова се появява и сърцебиене.

Болки в ставите и гърба

Ако ставите ви болят без причина, възможно е вината да е в дефицита на вода. Междупрешленните хрущялни дискове, както и хрущялите на ставите, се състоят 80% от вода и когато тя е недостатъчно, триенето между тях се увеличава и предизвиква болка.

Сподели във Facebook