„Актавис“ разширява продуктовата си гама

Една от най-големите фармацевтични компании в света, която е водеща в България – „Актавис“, придоби фирмата „Алерган“, с което общото портфолио се увеличава значително, включително с добре познати иновативни продукти като Botox, Namenda XR, Juvederm, Ozurdex, Restasis и Linzess. Освен иновативни медикаменти обединената компания предлага и изключително богато портфолио от над 1000 висококачествени генерични медикамента, както и продукти без лекарско предписание.

Милиарди пациенти по целия свят са на терапия с лекарства на обединената компания срещу социално значими, но и срещу по-редки заболявания: хипертония и сърдечна недостатъчност, ИБС, дислипидемия, мигрена, депресия, алцхаймер, увеличена простата, свръхактивен пикочен мехур, синдром на дразнимото черво, кистозна фиброза, хронично сухо око, повишено вътреочно налягане, акне и остри бактериални инфекции. На други хора продуктите на „Актавис“ помагат да се справят с ефектите от стареенето на кожата и други естетични проблеми. 

През 2015 г. „Актавис“ заедно с придобитата от нея компания ще инвестират в глобален мащаб близо 1,7 млрд. щ.д. в научноизследователски дейности за налагане на иновативни продукти, но и за разширяване на портфолиото с по-достъпни генерични лекарствени средства. 

През 2014 г. „Актавис“ представи на българския пазар 17 нови продукта, 9 от които нови молекули. Новите продукти на компанията са в областите онкология, болнична медицина, нов продукт за лечение на депресивни състояния, ново поколение пробиотик, нови продукти без лекарско предписание. За тази година „Актавис“ планира да въведе на нашия пазар 15 нови продукта.

Илия Пашов, който ръководи обединената търговска организация в България, е категоричен, че дейността й ще продължава да бъде насочена към максимално покритие на нуждите на пациентите от качествени фармацевтични продукти в професионално сътрудничество с медицинските специалисти. (ЖД)

Сподели във Facebook
Етикети: Брой 140