Здраве

24 Февруари 2014

1403

Животът днес

„Актавис” ще придобие „Форест Лабораторис”

Една от най-големите фармацевтични компании в света - „Актавис”, и „Форест Лабораторис” обявиха, че са сключили окончателно споразумение, по силата на което „Актавис” ще придобие „Форест” срещу комбинация от парични средства и ценни книжа в размер на приблизително 25 млрд. щ.д. В случай че приключи успешно, сделката ще обедини две от най-бързо растящите специализирани фармацевтични компании в света, с очакван общ годишен приход от над 15 млрд. щ.д. през 2015 г.

„С това стратегическо обединение ние създаваме нов, иновативен модел на лидерството в областта на специализираните фармацевтични продукти и балансирано предлагане на силни оригинални и генерични лекарства”, заяви Пол Бизаро, председател и главен изпълнителен директор на „Актавис”. От своя страна Брент Сондърс, главен изпълнителен директор и президент на „Форест”, каза, че двете компании чудесно се допълват в организацията за разработване и предлагане на първокласни лекарства и дългата история на успешни партньорства. 

Обединената компания ще предлага продукти в терапевтичните области: централна нервна система, гастроентерология, женско здраве, урология и сърдечносъдова система, както и по-богато портфолио и нови терапевтични области, вкл. инфекциозни болести, респираторни заболявания, муковисцидоза и дерматология. 

Обединената компания ще се ръководи от Пол Бизаро, а Брент Сондърс и трима от членовете на Борда на директорите на „Форест” ще бъдат включени в Борда на директорите на „Актавис” след приключването на сделката. 

Сподели във Facebook
Етикети: Брой 89