Д-р Димитър Радоев е завършил медицина през 1989 г. в МУ - Стара Загора. Бил е няколко години лекар в Спешна помощ. По специалността урология работи от 16 години в Университетската болница в Стара Загора, отскоро и в МЦ „Лейзър Мед“.

Занимавам се основно с ендоскопска урология, трансуретрално лечение – тоест лечение през пикочния канал, трансуретрална резекция (отстраняване) на тумори на пикочния мехур и на простатната жлеза. От две години в МЦ „Лейзър Мед“ работя и лазерна хирургия на простатата. Тя се прилага успешно при симптоми на затруднено уриниране, което като правило е резултат, най-общо казано, от нормалния процес на възрастово изменение, разрастване на простатната жлеза и се проявява след 50-годишна възраст. При това изменение се получава запушване на пикочния канал. Най-характерни са честите позиви, придружени с трудност при уриниране и недостатъчно количество на отделената урина. В пикочния мехур се задържа остатъчна урина, която предизвиква постоянни позиви, но отново с незадоволителен резултат. В началото на процеса се търси възможност за консервативно лечение, то обаче не може да спре нарастването на тъканта на простатата.

При определен обем на жлезата, индивидуален за всеки мъж, настъпват сериозни нарушенията в уринирането, които могат да намерят решение само чрез операция. Задържането на урина е най-тежката фаза – то може да бъде хронично, при което остатъчната урина създава условия за образуване на камъни в пикочните пътища и мехура, или остро задържане, при което възниква необходимост от поставяне на постоянен катетър за извеждане на урината. Катетърът обаче не може да се разглежда като решение на проблема, продължителната му употреба почти сигурно води до инфекции – тоест проблемите се задълбочават още повече. Много мъже живеят месеци и години с катетър, без да знаят, че могат завинаги да се разделят с него и да си върнат нормалното уриниране, а с това и самочувствието и обичайния начин на живот.

Лазерната хирургична намеса е всъщност и най-съвременният метод за лечение на проблема с простатната жлеза, който е изключително често срещан и смущава рязко комфорта, снижава качеството на живот. Резултатите, мога да кажа категорично, са отлични, като проблемът се решава радикално и окончателно.

Д-р Димитър Радоев приема в МЦ „Лейзър Мед“ в Стара Загора. Прегледите стават с предварително записване. Телефони024/760 760 и 024/760 760.

Сподели във Facebook