Здраве

8 Октомври 2019

Животът днес

Преходът от есента към зимата винаги е съпроводен с простуди, а и грипът ще се появи. Организмът на човека просто не успява толкова бързо да се пренастрои и да посрещне първите студове. Как да му помогнем:

Спете повече

Организмът на възрастния човек се нуждае от 7 часа пълноценен отдих, но не по-малко. Най-добре е в този сезон да се спи 8-9 часа. Ако постоянно си лягате късно, а ставате рано, организмът ви ще се изтощи, няма да може да се пребори с вирусите и ще станете лесна жертва на простудите.

Спортувайте

Физическите упражнения укрепват имунитета, но трябва да намерите златната среда и да не прекалявате със спорта. Претоварването може да има обратен ефект. Добре действа ходенето пеша по половин час на ден.

Стойте на слънце

През есента броят на мрачните дни се увеличава, затова се опитайте максимално време да прекарате на слънце. То е източник на витамин D, който е необходим на организма, за да ви предпази от простудните заболявания.

Пречиствайте организма си

Най-лесният начин да пречистите организма си от токсините е употребата на минерална вода. Полезен е и зеленият чай, който съдържа голямо количество антиоксиданти, укрепващи имунната система.

Сподели във Facebook