Здраве

3 Ноември 2014

1570

Животът днес

Дружество на кардиолозите вече е в CredoWeb

Статии и видеопослания за новости в лечението на сърдечносъдовите заболявания можете да откриете в профила на Дружеството на кардиолозите в credoweb.bg. „Ние се опитваме да популяризираме най-новите постижения в областта на кардиологията, да съдействаме за издигане на професионалното равнище на кардиолозите в България”, пише там. На профила можете да видите видеоинтервюта с изтъкнати наши специалисти. Новият председател на дружеството доц. Васил Велчев казва, че приоритет по време на неговия мандат ще бъде работата с пациентските организации.

Проф. Нина Гочева изтъква значението на клиничните проучвания за регистрирането на нови медикаменти. Така се доказва тяхната безопасност. Никога не е късно да започне лечение на хипертонията, дори ако пациентът вече е над 80 г., посочва от своя страна проф. Светла Торбова.

Проф. Димитър Раев пък изтъква, че само 23% от пациентите с дислипидемия постигат контрол на лошия LDL холестерол. Причините според него са основно две: не се определят ясно таргетните стойности и липса на точна оценка на риска при конкретния пациент. Предписването на статините ставало "на око". Средно 4 г. минават от установяването на артериалната хипертония до започване на лечение, казва още проф. Раев. Тогава при около една трета от пациентите вече има установено увреждане на прицелните органи.
Потърсете профила на дружеството в credoweb.bg и го последвайте, за да четете новите публикации.



 

Сподели във Facebook
Етикети: Брой 121