Здраве

27 Февруари 2018

Животът днес

Ако искате да надхвърлите 90 години, то всяка вечер изпивайте по две чаши вино и прибавете два килограма към теглото си. Такива са изумителните резултати от изследване, проведено с участието на 1700 души.

Това е една от новините в здравеопазването, която ще допадне на много хора, особено ако не са пристрастени към сока от моркови. Оказва се, че изпиването вечер на две чаши червено вино или халба бира, както и неголямо увеличаване на теглото, може да са между тайните на дълголетието. До тези изводи стигнали изследователи въз основа на анализ на 1700 души, в чийто начин на живот търсели общи фактори. Учените установили, че тези хора ги обединява любовта към умерената употреба на алкохол. Две чаши вино или халба бира снижават риска от преждевременна смърт с 18% в сравнение с абсолютните трезвеници. Освен това наличието на малко наднормено тегло (в никакъв случай затлъстяване) намалява вероятността от преждевременна смърт с 3%.

Изследователите от Калифорнийския университет доказали, че хората, които се занимават с хобито сине по-малко от два часа на ден, с 21% по-рядко се разделяли с живота преждевременно. Умерените физически натоварвания (15-45 минути на ден) намаляват опасността с 11%. Накрая употребата на две чаши кафе на ден снижават риска от смърт с 10%.

Сподели във Facebook