Здраве

25 Януари 2024

518

credoweb bg

Протеини, полезни мазнини, антиоксиданти и витамини - всичко това ще откриеш във фъстъците. Но за някои хора крият и неприятна изненада.​

Пурините са азотни съединения, които участват в състава на човешкото ДНК и във всичко, което хапваме, особено във фъстъците. Въпреки че са безвредни за здравите хора, в големи количества могат да доведат до повишаване на нивата на пикочна киселина, което е противопоказно за пациентите с подагра. В тези случаи пикочната киселина се отлага около ставите, кристализира и може да причини продължителни болезнени епизоди.​

При производството на фъстъчено масло от своя страна се наблюдава разпадане на пурините, като това прави фъстъченото масло една от най-препоръчаните храни за превенция на болката. Като профилактично средство за контрол на пикочната киселина идва и Подагрол – иновативен продукт, който спомага за метаболизиране на пикочната киселина и дори за облекчаване на болката в случай на подагрична криза.

CredoWeb е социална платформа за здраве, която свързва лекари и пациенти. Предлага експертна информация за здравето, както и интерактивна комуникация.

Сподели във Facebook