Хипертонията е толкова разпространена, че много хора още от младите си години се опитват да намерят начин да предотвратят или да се справят с високото кръвно налягане. Последиците от него са изключително сериозни, но не са малко хората, които страдат от противоположното състояние – хипотония, понижено кръвно налягане.

Това заболяване се характеризира с кръвно 90 на 60 и по-ниско. При хипотонията кръвта забавя движението си, поради което клетките и тъканите в организма на хората започват да изпитват дефицит на кислород.

Какви са симптомите:

* Световъртеж.

* Замъглено зрение.

* Повдигане.

* Упадък на силите.

* Влошена концентрация.

* Припадък.

Как можете да подобрите състоянието си:

Употребявайте повече течности

Понякога кръвното налягане може силно да падне, когато организмът не получава достатъчно течности. Затова препоръката е ежедневно да се употребяват по два литра вода. Соковете и неподсладеният чай също вършат работа.

Движете се

При хората, които постоянно седят, рискът от хипотония нараства. Затова се старайте да се движите през целия ден. Важно е след събуждане, да не ставате рязко от леглото.

Откажете се от спиртните напитки

Известно е, че алкохолът разширява кръвоносните съдове, затова прекомерната му употреба може да доведе до хипотония.

Променете начина си на хранене

Хората с ниско кръвно налягане може смело да консумират сол, да пият кафе и да употребяват продукти, съдържащи фолиева киселина.

Сподели във Facebook