Здраве

15 Април 2015

3456

Животът днес

Излезе нов учебник по медицинска козметика

Съвременното издание съдържа най-новите теории и практики в медицинската козметика, представени от специалисти в различни области. Идеята за учебното помагало е на д-р Желнек Амин – магистър фармацевт с научни и практически интереси, свързани с лечебните растения и билковото дело, и д-р Ваня Георгиева – неврохирург. Авторският колектив е работил под ръководството на изтъкнатия специалист по социална фармация и фармакоикономика проф. Златка Димитрова.

В „Козметиката, наука за красотата“ са отразени видовете кожа и болести по кожата. Няколко глави са посветени на козметичните продукти и техните съставки. Отделна част от учебника разглежда грижите за предпазване от слънчевото въздействие и рак на кожата. Специално внимание авторите са отделили на продуктите за избелване и потъмняване, на антиоксидантите, лечението на бръчките и терапиите в кабинета на лекаря дерматолог. Интересни акценти в учебника са маркетинг на козметиката и бъдещето на грижите за кожата.

Специализираното издание се разпространява в център по професионално обучение "TOP BEAUTY", София, Лозенец, ул. Плачковица №19. Тел. 0889 729 730.

Сподели във Facebook
Етикети: Брой 141