Здраве

26 Декември 2020

Животът днес

Загубата на обоняние и вкус е един от най-разпространените симптоми на COVID-19. Но в много случаи това става постепенно и хората не могат веднага да разберат какво се случва. Главната опасност е, че заболелите нямат представа за състоянието си и продължават да ходят на работа, да се срещат с близки и приятели, като рискуват да ги заразят.

Учени обаче установиха, че изчезването на обонянието и вкуса може да се определи в най-ранен етап с помощта на обикновено кафе. Според специалистите този тест е най-добрият индикатор за наличието на коронавирус, който е по-точен дори от измерването на температурата. Необходимо е само да се вземе току-що смляно или сварено кафе и да се помирише. Ако не усещате аромата му от различни разстояния, направете си тест за COVID-19. Проверката на обонянието и вкуса може да се направи успешно още със спирт, шоколад или шампоан.

Сподели във Facebook