Здраве

13 Октомври 2022

credoweb bg

Все повече време прекарваме на офисния стол, а до края на работния ден освен уморени от екрана очи, може да наблюдаваме и изтръпване/мравучкане на крайниците. Това неприятно явление се случва и когато носим твърде тесни дрехи, но в офисния контекст обикновено означава, че продължителният натиск върху нервните окончания вследствие на седенето в една позиция кара крайниците да изтръпнат. ​

​Когато това се превърне в хроничен проблем, вероятно говорим за нещо повече от просто заседнал начин на живот. Най-често това се случва при диабетиците, които имат лош контрол на кръвната захар. При тях появата на мравучкане и изтръпване, без да има притискане на нервите в момента, може да е сигнал за началото на т.нар. диабетна полиневропатия.​

​Освен незабавна консултация с лекар, можете да се доверите и на Alfalipomax - единственият на българския пазар препарат, при който алфалипоевата киселина е обогатена с витамини от групата В - В1, В6 и В12. Това го прави изключително подходящ за профилактика и лечение на диабетната невропатия.

Алфалипомакс е предназначен за перорална употреба под формата на твърди желатинови капсули. Съдържа 300 мг алфалипоева киселина в една капсула, като основна активна съставка за подобряване на състоянието при диабетна полиневропатия.

Алфалипомакс покрива препоръчвания месечен курс от 600 мг /дневно алфалипоева / тиоктова/ киселина и витамини от група В:  

  • Витамин В 1 – 14 mg (Препоръчителна дневна доза -1.5 мг) - допринася за нормалната функция на имунната и нервната система, на хормоналната дейност, както и на нормалния метаболизъм на протеините и гликогена.
  • Витамин В 6 – 6 mg (Препоръчителна дневна доза -1.3-1.7 мг) - допринася за нормалните неврологични и психологически функции и за намаляване на умората и отпадналостта.
  • Витамин В 12 – 50 микрограма (Препоръчителна дневна доза - 2.4 микрограма) - допринася за намаляване на умората и отпадналостта.
  • Фолиева киселина – 400 микрограма (Препоръчителна дневна доза - 400 микрограма) - допринася за нормалния синтез на аминокиселини, нормалните функции на психическата и имунната система.

CredoWeb е социална платформа за здраве, която свързва лекари и пациенти. Предлага експертна информация за здравето и интерактивна комуникация.

Сподели във Facebook