Как да проверим пациентското си досие в сredoweb.bg?

От 15 април всеки здравноосигурен българин има лесен и безплатен начин за достъп до електронното си здравно досие. В него са описани както някои базисни данни – кръвна група, алергии, хронични заболявания, така и всички манипулации, операции, които са извършени по здравна каса.

Интересът към личното пациентско досие е много голям. За да види какво пише в него, всеки има право да получи безплатно уникален код за достъп. За целта човек трябва да отиде лично до регионалната здравна каса. Над 15 000 души вече са получили своя код, уточниха от НЗОК.

Оттам имат готовност да разкрият на различни обществени места в София терминали – мобилни  гишета за издаване на уникалния код. Засега мястото, където се издава кодът в столицата е само едно – в РЗОК София, на ул. „Енос” 12-14. Достъпът до пациентското досие става бързо и лесно през страницата на сredoweb.bg. Стъпките са следните:

 Получавате безплатно от РЗОК по местоживеене своя личен уникален код за достъп.
 Отивате на интернет адрес сredoweb.bg.

 Регистрирате се като пациент (отнема само минута) или избирате опцията „Искам само да разгледам”.

 На следващата страница се отваря меню, където кликате върху „Пациентско досие”.
 В следващия прозорец попълвате своя уникален номер за вход в защитената информационна система.

 Разглеждате какво е отчетено от страна на лекари и болници като извършена дейност при вас за последните години. При установени несъответствия се подава сигнал до РЗОК.



 

Сподели във Facebook
Етикети: Брой 61