Здраве

21 Октомври 2018

Животът днес

Според медиците, за да се чувстват добре, хората трябва периодично да пречистват организма си, за което не е необходимо да пият лекарства или да преминават през специални процедури. Достатъчно е да включат в менюто си пет основни продукта, а ефектът ще се усети само след една седмица. Кои са тези продукти:

Лук

Лукът помага за усвояването на хранителните вещества и подобрява храносмилането. Освен това той притежава противомикробни и противоракови свойства. Специалистите съветват лукът да присъства ежедневно на трапезата ни, за да не се натрупват в организма ни вредни вещества.

Цвекло

Помага на черния дроб да извежда токсините от организма ни и го поддържа в добро здравословно състояние. Учени са доказали, че цвеклото подмладява, затова, ако не искаме рано да остаряваме, трябва да го ядем сурово или да пием сок от него 4 пъти в седмицата.

Зехтин

Той не само насища организма с витамин Е и с мастни киселини, но и понижава нивото на холестерола. Зехтинът влияе много добре и на жлъчката.

Зеле

Фибрите в зелето извеждат от организма всички токсини. То е много полезно за жените, защото се бори успешно с целулита.

Ябълки

Пектинът, съдържащ се в ябълките, не само извежда отровите от организма и нормализира обменните процеси, а и пречиства от металите и вредните хранителни добавки.

Според експертите, ако включим тези пет продукта в ежедневното си меню, ще усетим ефекта само след една седмица.
 

Сподели във Facebook