Как ви се отразява преместването на стрелките с един час напред?

Албена Митева:
Не ми се отрази промяната на времето. Аз съм човек тип „сова” и мога да стоя до много късно през нощта, но ставането рано определено ми е проблем. Не мисля обаче, че един час оказва някакво сериозно влияние върху биоритъма ми. Показателно е например, че по принцип не нося часовник, затова и почти винаги закъснявам.

Филинка Велчева:
Според мен преместването на стрелките на часовника с един час напред определено се отразява върху здравето ни, при това негативно. Натрупва се напрежението и умората, ето защо смятам, че такава смяна на времето пролет и есен е напълно излишна. Вижте как Путин си реши проблема, като отмени подобна смяна. Това според мен е правилният модел.

Г. Алексиева:
Влияние върху здравето ми оказват най-вече лекарствата за кръвно. Уж да пестим енергия, пък зимно време се налага в ранния следобед да включваме лампите. По-нормално е лятното часово време, когато денят е по-дълъг. Едно време се въведе тази смяна на времето заради заводите, но сега мисля, че тя е излишна.

Божидар Михайлов:
Не се чувствам по-различно от този един час напред. Аз съм ключар и работя денонощно, така че не ми е проблем ставането по различно време. А иначе специалистите могат да кажат дали страната ни има нужда от подобно преместване на стрелките или не, знам, че в някои държави не го правят.

Полина Цветкова:
Вече свикнах след промяната в края на март. За един ден се настроих към новото време, но в интерес на истината смятам, че това е излишно. Не е нормално сутрин в седем часа още да е тъмно, а вечерите да са учудващо светли. Обичам, естествено, денят да е по-дълъг и в този смисъл се чувствам по-активна през лятното часово време.

 

Сподели във Facebook
Етикети: Брой 161