Категорично може да се каже, че зъбоболът е едно от най-неприятните изживявания. Малцина са щастливците, които не са наясно как боли зъб.

Причините за болката могат да бъдат най-различни

  • кариес;
  • пулпит;
  • възпалителни процеси в пародонта;
  • оголване на зъбен корен;
  • счупване на зъб и т.н.

Усещанията може да варират силно и като продължителност, и като интензитет – от съвсем лек дискомфорт до остра и мъчителна болка в зъбите и челюстта.

Обикновено зъбоболът не отминава от само себе си – изискват се бързи и адекватни мерки.

Често обаче хората се страхуват да отидат на зъболекар заради болката, която придружава някои от манипулациите в стоматологичния кабинет.

За да се справят с проблема и за да помогнат на пациента, специалистите прилагат препарати от групата на нестероидните противовъзпалителни средства. Особено подходящи са преди и след вадене на зъб, като по този начин се покрива периодът на пре- и постекстрационна болка.

Ибупрофен е един от медикаментите, използвани най-често в денталната практика.

Помага всячески, при всяка една от тези възникнали болки, ефектите са доста добри.

Освен, че помага за овладяване на болката, той има и противовъзпалителен ефект, което го прави подходящ за нашата практика - каза стоматологът д-р Александър Портарски.

По думите му пациентите се чувстват добре, като не се наблюдават сериозни нежелани реакции.

„Ние, стоматолозите, сме тези, които премахват болката. Пациентите не бива да изпитват страх, да отлагат посещението си, за да можем да им помогнем“, допълни д-р Портарски.

CredoWeb е социална платформа за здраве, която свързва лекари и пациенти. Предлага експертна информация за здравето и интерактивна комуникация.

Сподели във Facebook