Здраве

27 Декември 2023

554

credoweb bg

Майсторите знаят – за да стане киселото зеле хубаво, трябва да изберем качествена зелка. Най-подходящ за целта е сортът кьосе, който ще познаеш по къдравите въздушни листа и относително лекото тегло. Именно въздухът между листата позволява на зелето да усвои по-добре маринатата, на която се дължи не само любимият вкус на киселото зеле, но и пробиотичните му свойства. ​

По време на ферментацията се създават перфектните условия за растеж на млечно-кисели бактерии, които оказват редица положителни ефекти върху храносмилането и имунната система. Освен на тях, киселото зеле е богато на фибри, антиоксиданти и витамин С – вещества, които през лятото можеш да намериш в изобилие от пресните плодове и зеленчуци, но от които имаш не по-малка нужда през зимата, когато се намират по-трудно.​

​Кой е любимият ти начин да хапваш кисело зеле?

CredoWeb е социална платформа за здраве, която свързва лекари и пациенти. Предлага експертна информация за здравето, както и интерактивна комуникация.

Сподели във Facebook