Здраве

8 Октомври 2018

Животът днес

Специалисти съставиха списък на продуктите, които в комбинация с мляко могат да доведат до неприятни последици за организма.

Кафето с добавено мляко няма тонизиращ ефект, защото той се неутрализира под въздействието на млечните белтъчини. Тази напитка при много хора предизвиква сънливост.

Според специалистите не е сполучливо съчетанието и между зелен чай и мляко. Тази комбинация понижава антиоксидантното действие на чая. Освен това чаят с мляко разширява кръвоносните съдове и влияе върху кръвното налягане.

Морските дарове със сметанов сос са много вкусни, но това може да предизвика проблеми със стомаха. В организма се получава предозиране с протеини, което затруднява работата на бъбреците. Това може да се случи и при омлетите, комбинирани със сирена.

Не се препоръчва и употребата на мляко с плодове. Плодовете винаги трябва да се ядат отделно от основното хранене, а не като десерт. Не бива да се съчетават още мляко със зеленчуци като краставици, домати, броколи, тиквички и моркови. Причината е, че се нарушава храносмилането и може да се стигне до разстройство и остри болки.

Сподели във Facebook