Здраве

1 Октомври 2018

Животът днес

Всички асоциираме думата „лимон“ с кисел вкус и витамини. Чували сме, че топлата вода с лимон е много здравословна. Този „коктейл“ подобрява храносмилането и укрепва имунната система. Оказва се обаче, че съществува още един начин да извлечем максимална полза от лимона – като го поставим до леглото си. Това, което трябва да направим, е: да го нарежем да парченца, да го сложим в някакъв съд и да го поставим до леглото си. Учените твърдят, че това е изключително полезно. Защо?

1. Понижава кръвното налягане

Много хора имат проблеми с кръвното налягане, а според медиците етеричните масла на лимоните действително могат да помогнат.

2. Отнема стреса

Това е особено важно, като имаме предвид напрегнатото време, в което живеем. Много фактори изтощават нервната система, затова здравият сън е задължителен. Ароматът на цитрусовия плод успокоява и помага на пълноценния отдих.

3. Подобрява дишането

Има два основни проблема, свързани с дишането, при които лимоните наистина помагат. Техните антиоксидантни свойства са полезни за хората с хрема и различни алергии. И второ – пречистват въздуха в спалнята, правейки го много по-приятен и безвреден.

4. Гони комарите

Лимонът е един от най-ефективните природни репеленти. Той помага да се избавим от комарите и другите насекоми, които съсипват съня ни.

5. Ободрява

Лимонът оказва благотворно влияние върху дишането и нервната система, което подобрява съня. А и ароматът на този цитрусов плод  увеличава производството на серотонин – хормонът на щастието и доброто настроение. Затова, когато сложим лимон до леглото си, се събуждаме бодри и отпочинали.

Сподели във Facebook