Здраве

1 Декември 2014

1164

Животът днес

Месец на безплатните прегледи на скенер в Кардиоцентър „Понтика“

От миналата седмица в Кардиоцентър „Понтика“ стартира кампания за безплатни профилактични прегледи на скенер за хора от 30 до 50 г., които са с повишен риск за сърдечносъдови заболявания - имат наднормено тегло, повишено кръвно налягане, болни са от диабет или с фамилна обремененост (родители или баби и дядовци, страдащи от високо кръвно, болести на сърдечносъдовата система, както и такива, преживели инфаркт). Не е нужно направление, достатъчно е да запишете предварително час на телефоните на болницата 056 8938 60/-61, -62. Това съобщава лечебното заведение от профила си в CredoWeb.

„Първичната профилактика на хората е изключително важна, защото едно заболяване в по-голямата си част може да се предотврати, ако се вземат предварително мерки, а не след като се е появило. Все повече обръщаме внимание на това с какво се храним, но има още какво да се желае за здравната култура: какво е кръвното ни налягане, каква е телесната ни маса, пушим ли, злоупотребяваме ли с алкохол,” коментират специалистите от центъра.

Наред с профилактичния скрининг за тази възрастова група ще продължават и профилактичните прегледи със скенер на диабетици с доказано заболяване. Профилактичният скрининг ще продължи до новогодишните празници. „Това е единственото място за Бургас и региона, където се правят съдови изследвания“, уточнява д-р Савов от Кардиоцентъра.

Потърсете профила на „Понтика“ Бургас в credoweb.bg

Сподели във Facebook
Етикети: Брой 125