Здраве

28 Януари 2019

2794

Животът днес

Учени от Лондон проведоха изследване с участието на 11 хиляди души от 14 държави и стигнаха до извода, че, за да укрепим имунитета си, не е необходимо задължително да пием таблетки.

Според специалистите съществуват естествени методи, които могат да ни помогнат да поддържаме здравето си в добро състояние, пише Daily Mail.

На първо място учените поставят употребата на салвия (градински чай). Това растение е широко известно с антибактериалните си, антиоксидантни и противовъзпалителни свойства. Градинският чай е много ефикасен и като профилактика на простудните заболявания.

Експертите напомнят и за черния бъз, който според последните изследвания помага на хората да се справят по-лесно и бързо не само с простудата, а и с грипа.

Имунитетът може да се укрепи и с помощта на доматите, портокалите, цвеклото, сладките картофи и патладжаните. Положителният ефект може да се постигне само седмица след активната им употреба.

Специалистите препоръчват още на трапезата ни редовно да присъстват чесън, джинджифил, риган и куркума, ако не искаме да станем жертви на сезонните заболявания. Тези растения имат антибактериални свойства, помагат за ускоряване на обмяната на веществата и изгарянето на излишните мазнини.

Още един начин да засилим имунитета си е употребата на пресни плодови и зеленчукови сокове.

Сподели във Facebook