Здраве

17 Октомври 2017

Животът днес

Често хората се хранят с полезни продукти, но не знаят, че унищожават ефекта им, като ги съчетават неправилно, предупреждават учени. Нещо повече – подобни грешки могат да имат последици за здравето им, между които повишена захар в кръвта, разстройство на храносмилането, трупането на наднормено тегло. Въпреки че, ако тези продукти се употребяват поотделно, всичко това ще се избегне.

Например любимата напитка на англичаните – чай с мляко, е нездравословно за организма съчетание. Добавянето на мляко в чая елиминира неговите полезни свойства. Причината е, че съдържащите се в млякото белтъчини се свързват с антиоксидантите на чая и не им позволява да се усвоят от организма. А кофеинът в чая препятства действието на влизащия в състава на млякото калций. Когато се пият обаче поотделно, двата продукта са много полезни.
Подобен е случаят с употребата на бял хляб със сладко. При такова съчетаване на разнородни въглехидрати нивото на захар в кръвта се повишава най-интензивно и за панкреаса това е истински удар.
Специалистите съветват и да избягваме ирландското кафе. Комбинацията между алкохол и кофеин не е безопасна. Алкохолът помага за отпускане, а кафето оказва тонизиращо действие, така организмът ни получава противоречиви послания, които не са в полза на здравето ни

Сподели във Facebook