Нови показания на иновативно лекарство

Фармацевтичната компания Boehringer Ingelheim съобщи, че Европейската агенция по лекарствата е одобрила Pradaxa® за лечение на дълбока венозна тромбоза (ДВТ) и белодробен емболизъм (БЕ) и за превенция на рецидивиращи ДВТ и БЕ при възрастни пациенти.

Медикаментът вече се използва масово за превенция на мозъчен инсулт при пациентите с предсърдно мъждене, а с новото одобрение терапевтичните му показания се увеличават.
Дълбоката венозна тромбоза и белодробният емболизъм са критични състояния: почти един от трима пациенти с белодробна емболия умира в рамките на три месеца и четири от десет пациенти страдат от повторна поява на кръвен съсирек. За да бъде избегнат и да се намали този риск, е наложително да се прилага ефективно и безопасно лечение.

 „Много сме доволни от препоръката за одобрение в Европейския съюз. Тя е важна крачка към разширяване на показанията на Pradaxa®, което ще спомогне медикаментът да предостави своите доказани ползи за повече групи от пациенти”, коментира проф. Клаус Дуги, старши вицепрезидент „Медицински дейности“ на Boehringer Ingelheim. „Чрез Pradaxa® ние целим да предложим на лекуващите лекари и на пациентите нова и удобна терапевтична опция, която същевременно е ефективна и осигурява благоприятен общ профил на безопасност.“

 

 

 

 

 

Сподели във Facebook
Етикети: Брой 104