Учени по целия свят ежедневно провеждат изследвания, за да установят кои продукти са полезни за здравето и кои трябва да се избягват. Съвсем наскоро специалисти от Австралия съобщиха, че месото, газираните напитки и солта повишават риска от рак на бъбреците. Съветът е хората да се ориентират към риба, плодове, зеленчуци и повече вода, ако не искат да имат проблеми с бъбреците.

За да стигнат до този извод, австралийските учени провели експеримент, продължил 10 години, като наблюдавали повече от 600 хиляди доброволци от всякаква възраст.

Оказало се, че при хората, които употребяват много месо, газирани напитки и солени продукти, рискът от рак на бъбреците е с 30% по-висок в сравнение с тези, които се хранят здравословно.

Изследването категорично доказва, че плодовете и зеленчуците трябва да присъстват на трапезата ни колкото може по-често.

Сподели във Facebook