Здраве

7 Декември 2021

Животът днес

Експерти от Националният институт по онкология на САЩ доказаха, че хората, които употребяват повече растителни белтъчини от животински, живеят по-дълго. Специалистите са стигнали до този извод, след като са провели изследване с участието на близо 400 хиляди мъже и жени на възраст от 50 до 70 години.

Учените са изчислили, че замяната само на 3% животински протеини в менюто с растителни може да намали смъртността с 10%. Този начин на хранене предпазва и от сърдечносъдови заболявания, съобщиха експертите.

Употребата на растителни белтъчини може да намали риска и от болестта на Алцхаймер, доказаха специалисти от Австралия.

Продуктите с най-високо съдържание на растителни белтъчини са ядките, тофуто, киноата, бобовите култури.

Сподели във Facebook