Спортен дух обедини бизнес лидери, техните семейства и приятели

Мира ВАЛЕНТИНОВА

Представители на повече от 36 български и международни компании, дипломати, държавни служители и политици, спортисти и журналисти се събраха на 11-ата олимпиада, организирана от Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ) в Англо-американското училище в София. Над 460 души се впуснаха в честна надпревара, за да премерят сили на спортния терен в различни дисциплини, сред които футбол, баскетбол, волейбол, бадминтон, тенис на корт и на маса, дартс, шах, табла, канадска борба, карти, скрабъл, катерене, еърсофт стрелба.

Бизнесът показа социално отговорно поведение

„Олимпиадата на БФБЛ е спортно събитие, създадено за забавление и почивка на всички членове на форума и техните семейства, както и на други представители на бизнеса в България и приятели на БФБЛ. Те се събират, за да прекарат един ден заедно, обединени от спортен дух и стремеж за здравословен начин на живот“, заяви пред в. „Животът днес“ изпълнителният директор на Българския форум на бизнес лидерите Георги Руйчев. На откриването на събитието той подчерта, че подобен тип мероприятия имат за цел и да популяризират социално отговорното поведение на бизнеса в България. Те са признание за усилията и мотивация на тези компании, които развиват успешно своя бизнес, социална отговорност и същевременно се стремят да насърчат мениджърите да развиват активна социална политика.

„Имаме доста участници от компаниите „Дънди Прешъс Металс”, „Хюлет-Пакард”, ЧЕЗ България, ОББ и др.“ – обобщи заместник-изпълнителният директор на БФБЛ  Габриела Маринова. Тя допълни, че непринудената атмосфера и приятните емоции събират внушителен брой участници, които стават все повече и повече с всяка изминала година.

Десетки ентусиасти премериха сили

„Тук съм със семейството си. Със съпруга ми работим в BNP Paribas, която за поредна година стои зад събитието. За трети път участваме в олимпиадата в различни дисциплини. Записали сме се на бадминтон, футбол, стрелба“, каза пред екипа ни Десислава Попова. 10-годишният й син Филип признава, че обожава да идва в Англо-американското училище, където може да тича и спортува цял ден. „Въпрос на възпитание е детето ти да се движи, да се храни и живее здравословно. Това се възпитава у децата с личен пример, с много отделено време и внимание. Синът ми например опита много неща, докато се спре на любимото си занимание. Тренирал е спортни танци, футбол“, допълни Десислава Попова.

Още преди началото на събитието десетки мъже разгряваха на футболното игрище. „Не можем да гледаме футбол само пред телевизора. Следя световното, но обожавам и сам да тренирам“, каза Димитър Христов – 27-годишен проект мениджър. Тук е заедно с колегата си Георги Евтимов и вече обличат екипите си.
„Радвам се, че всяка година се събираме все повече и повече хора, представители на бизнеса, ентусиасти и приятели на БФБЛ“ – сподели Джим Ъркхарт, директор на Англо-американското училище в София, по време на награждаването и тегленето на наградите от томболата.

Той покани всеки, който желае, да разгледа базата на школото. Училището разполага с над 40 класни стаи, музикална зала, професионална зала за танци, просторна арт-зала, лаборатории по естествени науки и химия, компютърна зала, просторна библиотека от 300 кв. м, физкултурен салон от 600 кв. м, стандартен размер футболно игрище с естествена трева, два открити тенискорта, зали и игрища за баскетбол и волейбол, богата детска площадка за малките ученици, театрална зала, просторна столова и др. 

Посланието е „здрав дух – здраво тяло”

„Олимпиадата е чудесен начин да покажеш на служителите си, че държиш на техния труд и усилия за развитието на компанията. „Здрав дух – здраво тяло” е точната поговорка, която описва синтезирано посланието на днешното събитие. Когато хората се чувстват спокойни, спортуват, движат се, живеят здравословно, споделят емоциите от екипната работа заедно със семействата си, се получава чудесно сплотяване на колектива“ – отбеляза Ани Шопова от „Дънди Прешъс Металс”. Тя участва отборно със свои колеги в дисциплината баскетбол. Освен да спортуват, хората можеха да отморят на зелените площи на училището, да хапнат и да се забавляват. „Трябва да призная, че именно в неформална обстановка се създават чудесни бизнес контакти. Хората се отпускат в такава атмосфера, стават по-общителни и готови за нови предизвикателства“ – категорична е Стоянка Славчева, една от участничките в събитието.

Независимо от сферата на дейност, в която работят, хората се обединиха под мотото на честната надпревара и спортния дух. А мениджърите за пореден път доказаха, че социално отговорното поведение е бъдещето на бизнеса.

 

Сподели във Facebook
Етикети: Брой 106