Здраве

14 Октомври 2018

Животът днес

Руски диетолози съставиха рейтинг на продуктите, които елиминират проблема с повишения апетит, който принуждава хората прекалено много да ядат и да трупат наднормено тегло. Според специалистите честите пристъпи на глад са типични за хората, в чийто организъм липсват достатъчно витамини и микроелементи, затова те трябва да употребяват определени продукти.

На първо място учените поставят портокалите. Те съдържат малко калории, но много фибри. Те засищат и влияят благоприятно върху микрофлората на стомашно-чревния тракт. Освен това портокалите са склад на витамини и микроелементи.

Сред най-засищащите плодове почетно място заема и авокадото. Съчетанието между разтворими фибри и мононенаситени мазнини в този плод създава продължително усещане за пълен стомах.

Освен това за намаляване на повишения апетит и злоупотребата с калории помагат грахът, фасулът, нахутът и лещата. Тези бобови култури се отличават с богато съдържание на протеини, фибри и сложни въглехидрати. Всичко това зарежда с енергия и гарантира усещане за ситост в продължение на много часове.

Сподели във Facebook