В Credoweb откривате статии и лекари по ключова дума

Социалната мрежа за здраве улеснява намирането на информация по заболявания и болници
Колко важно е здравето често разбираме едва когато се сблъскаме със сериозен проблем – наш или на нашите близки. Системата на здравеопазване у нас не е най-дружелюбната към пациентите. Затова, когато има тежка диагноза, започва голямото лутане – как да намерим точния специалист, къде лекуват това заболяване и прилагат най-новите и щадящи методи?
Точно тук credoweb.bg предлага помощ и компетентен съвет. Ако искате да се възползвате от пълните функционалности на социалната мрежа за здраве, трябва да се регистрирате. Безплатно е и става бързо. Без регистрация можете само да четете статии и коментари, да разглеждате профили на лекари, лечебни заведения и организации.

Как да извлечете максимална полза от Credoweb?
След регистрация можете да направите някои настройки в профила си на немедицински специалист. Това става от менюто, което пада под името ви горе вдясно на монитора.
Преглед на профила – тук можете да видите как изглежда профилът ви за останалите потребители.

Редакция на профил – тук са вашите лични данни. Телефонът за връзка с Credoweb не се вижда на профила. Ако запазвате час за преглед през системата, номерът ще бъде видим за лекаря, когото сте избрали.

Активности – тук са посочени няколко неща – какво сте харесали, коментирали и писали последно. Можете да видите кого следвате – това е инструмент, подобен на сприятеляването във фейсбук. Само че в credoweb.bg всеки вижда съдържанието, създавано от хората, институциите, които следва, но те не виждат неговото съдържание. Немедицинските специалисти (пациенти) не могат да бъдат следвани.

Важна настройка са „Моите интереси”. Ако ви интересува само определена специалност, можете да изберете ендокринология например (искате да следите теми, свързани с диабета), кардиология (при хипертония, сърдечна недостатъчност), очни болести (при глаукома) и т.н. Ако пък искате да преглеждате всички здравни новини, които се подават към пациенти, отметнете бутона „Избери всички”.

Ако имате конкретен здравен въпрос, можете да го зададете във форума. От началната страница към него се отива чрез бутона „Задайте въпрос към специалист”. Форумът е подреден по специалности, т.е. при въпрос за мигрената, избирате секцията „Неврология”, за миома – „Акушерство и гинекология”. Ако не сте сигурни къде трябва да пишете, изберете „Други”. Когато потребител коментира вашия въпрос, вие ще видите това в нюзфийда (материалите, подредени на стартовата страница след вход в системата).

Възможно е да търсите по ключова дума в търсачката. Резултатите ще бъдат подредени според различните секции на Credoweb, където се намират те – в статиите, в профилите на специалисти, профили на лечебни заведения.

Дори да сте въвели в „Моите интереси” само една или няколко специалности, можете да четете и всички останали публикации, достъпни за немедицински специалисти. Подобно на форума, те също са подредени по специалности. Откривате ги с бутона „Публикации” на синята хоризонтална лента от менюто. Ако статията съдържа наименования на лекарствени продукти с рецепта, ще видите само заглавието, но няма да можете да прочетете пълния текст.

Сподели във Facebook
Етикети: Брой 109