57-годишен пациент с метастатично увреждане на лакетната става на лявата ръка получи шанс за съхраняване на функциите на крайника след успешна и много рядко извършвана у нас операция. Мултидисциплинарен екип с ръководител д-р Бисер Бончев, началник на Отделението по ортопедия в МБАЛ „Доверие“ в София, заедно със съдов и онкологичен хирург подмени увредената става по време на 4-часова операция. Премахната е и значителна част от увредената раменна кост, която е заменена с имплант. След интервенцията пациентът се възстановява успешно, предстои му специализирана рехабилитация, както и лечение на първичното онкологично заболяване. Имплантът за подмяна на лакетната става е изработен индивидуално.

Качеството на живот на пациентите е от изключителна важност, затова нашият екип винаги преценява комплексно кой е най-добрият подход при всеки конкретен случай. Ако не бяхме оперирали пациента, той щеше да загуби възможността за движение в горния крайник, а в най-лошия случай и самата ръка, заяви д-р Бисер Бончев.

В Ортопедията на МБАЛ „Доверие“ се извършват всички видове ендопротезиране, включително по най-новите, щадящи методи, които позволяват максимално бързо и ефективно възстановяване на пациентите.

Още за смяната на стави вижте тук: 

http://www.jivotatdnes.bg/nachalo/news/zdrave/d-r-biser-bonchev-profesionalnata-podmyana-na-tazobedrenata-stava-e-s-otlichni-rezultati

 

Сподели във Facebook