Здраве

17 Октомври 2017

credoweb bg

В началото на ноември ВМА ще бъде домакин на поредната среща, в рамките на която медицински специалисти ще покажат нагледно на любителите на високите скорости какви са основните стъпки за оказване на първа помощ, информира в профила си в CredoWeb лечебното заведение.

От най-голямата мотоорганизация в България „Sofia Riders” признават, че много често стават свидетели на пътнотранспортни произшествия. Целта на курса е да знаят какво трябва да направят в една такава ситуация, за да могат да помогнат на пострадалия.

Много пъти сме свидетели на катастрофи, някои от нас също падат с моторите. Много хора не знаят основни техники, като например какво трябва да се направи, ако някой си е глътнал езика. Затова благодарим на ВМА, че откликнаха на апела ни, защото нашата идея е да знаем как да помогнем, а не как да навредим на пострадалия в първите, така важни, 5 минути”, коментира Георги Боянов, представител на „Sofia Riders”.

За курса „Първа помощ” е подготвена както лекционна част, така и демонстрация на основните техники при оказване на първа помощ при инцидент. 

ВМА винаги е подкрепяла инициативи като тази и не за пръв път ще партнира с мотосдружението, коментира  полк. проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS. – ВРИД началник на ВМА.


 

Сподели във Facebook