Замразените продукти са по-полезни от пресните
Нерядко замразените плодове и зеленчуци се пренебрегват като неособено полезни за здравето. Учените обаче опровергаха това твърдение и доказаха, че именно в замразените продукти се съдържат повече витамини и минерали. Затова специалистите са на мнение, че хората трябва да променят отношението си към плодовете и зеленчуците, съхранявани във фризер.
Според последните проучвания по съдържание на хранителни и полезни вещества замразените продукти не само не отстъпват на пресните, но и ги превъзхождат. Причината е, че плодовете и зеленчуците губят 80% от витамин С до три дни след като са били набрани. Времето, през което се транспортират и престояват върху сергиите на пазарите или в магазините, често е повече от 10 дни.
Това отнема полезните им за здравето на хората качества. На свой ред процесът на замразяване прекратява нежелателното намаляване на витамините и минералите в плодовете и зеленчуците. А новите технологии позволяват да бъде запазен и вкусът им. (ЖД)