Американското седмично издание Time публикува списък с 25-те най-влиятелни личности в интернет. Класацията оглавява президентът на САЩ Доналд Тръмп и Бана Алабед, 8-годишното момиче от сирийския град Алепо. 

Президентът на САЩ попадна в списъка заради изключително интензивното си участие в личния и официален акаунт на Twitter. Неговите изявления често предизвикват доста нееднозначни реакции. Хора от обкръжението му твърдят, че това оказва негативно влияние върху поста, който заема. В конгреса дори са предлагали на Доналд Тръмп да му се вземе смартфона. Независимо от тези постоянни драми, главата на Белия дом е безусловен лидер в Twitter. Той има най-голям брой последователи, което му дава възможност доста ефективно да разпространява посланията си.

Бана от Алепо също дължи изключителната си популярност на Twitter. Благодарение на споделената от нея информация светът редовно се осведомява за ужасите на гражданската война в Сирия. Скептиците обаче не са убедени в съществуването на това момиче, което знае прекалено добър английски за възрастта си и понякога публикува в Twitter по 120 съобщения на ден. Според тях по-скоро става въпрос за пропагандна акция.

В списъка на Time присъстват още английската писателка Джоан Роулинг, американските певици Кейти Пери и Риана, както и звездата Ким Кардашиян.

 

Сподели във Facebook