По инициатива на Столичния инспекторат достъпът на автомобили в зелени площи беше ограничен на още две места - до детски площадки в ж.к. "Хиподрума", район "Красно село". Поставените със специализирана техника бетонни кашпи решават трайно проблема с нерегламентираното навлизане и паркиране на автомобили. В кашпите ще бъдат засадени цветя.
   
От Столичния инспекторат продължават работата по ограничаване достъпа на МПС до зелени площи и детски площадки в София. Вече над 55 такива места са защитени.
Междувременно кметът на София Йорданка Фандъкова провери изпълнението на ремонтните дейности по обновяване на детската площадка със слончето в централната зона на Борисовата градина.
Ремонтът започна на 6 юли 2016 г. Вече са демонтирани старите настилки, оформен е централният кръг за цветарника, положена е и валирана основата за новата настилка и започна трасирането на детските кътове и кофражни работи за отливане на основи за нова ударопоглъщаща настилка.
Предвижда се да се изгради кът за сядане с паркова мебел и да се засади декоративна растителност. Емблематичните фигури на слончето и костенурката ще бъдат запазени, като се предвижда специалисти от Музея за история на София да съдействат за реставрацията им.
Ще бъдат монтирани и нови детски съоръжения, включително и за деца със специфични потребности. 

Сподели във Facebook