Случва се ароматът на парфюма да ви покори на момента, още в магазина. По-късно обаче може да се появят неприятни усещания. Как може да разбере дали сте направили правилния избор или флакончето ще остане непокътнато.

1. Усещате парфюма дори половин час след нанасянето му

Може да звучи странно, но идеално подходящият за вас парфюм изчезва от зоната на вашето обоняние максимум 30 минути след нанасянето му. Ароматният шлейф ще бъде достъпен за околните, но не и за вас. Ако това не се случи, значи някакви нотки постоянно дразнят рецепторите ви и съвсем скоро ще се появят усещането за натрапчив аромат и раздразнение.

2. Появява се главоболие

Неподходящият аромат може да предизвика не само главоболие, а и дискомфорт в горната част на шията. Това означава, че ароматът ви дразни, в резултат на което мускулите ви се напрягат.

3. Сутрин ароматът ви харесва, а вечер – не

Подходящият за вас парфюм ви се струва приятен, независимо дали сте уморени или не. Ако сутрин ви харесва, а вечер започва да ви дразни, това означава, че нотките му не са успели да се слеят с естествената миризма на тялото ви, затова изборът ви не е правилен.

4. Не се доверявайте на тестерите

Най-важното свойство на парфюмите е как се разгръща ароматът им. Затова върху кожата и тъканите той е съвсем различен от тестерите в магазините. Затова не им се доверявайте при окончателния избор.

5. Предизвиква алергия

Ако след нанасянето на парфюма започвате на кихате, сърбят ви очите, носа или кожата, значи този аромат няма шанс при вас. Това означава, че някой компонент на парфюма провокира алергия при вас.

6. Съобразявайте се със сезона

Повечето жени знаят, че парфюмите и сезоните имат пряка връзка. Причината не е само в усещането за дискомфорт, когато в студа ви дразнят тревистите аромати, а в горещините топлите нотки ви задушават. По-неприятното е, че температурата на въздуха променя аромата и той може да ви отблъсква.

7. Усещате неуловима нотка, която ви е неприятна

Не се надявайте, че ще свикнете с аромата, ако парфюмът като цяло ви харесва, но някаква нотка предизвиква негативни емоции у вас. След време от цялата композиция ще усещате именно този дразнещ акцент.

Сподели във Facebook