На всеки четири години футболните запалянковци имат възможността да се насладят на най-мащабния турнир в света на футбола, а именно Световното първенство по футбол. Тазгодишното издание на световното се провежда за пръв път в Източна Европа, като домакин на Мондиал 2018 е Русия.

Предстоят ни много емоции и интригуващи моменти, като 32 тима ще спорят за големия трофей. Групите са вече ясни, като определено една от най-интересните е група Б, където попаднаха едни от фаворитите на турнира Испания и Португалия. Компания и едни от най-добрите национални отбори в света правят амбициозните тимове на Иран и Мароко.

Няма никакво съмнение, че борбата за първото място в тази група ще се води именно от двете съседни европейски държави. Интересно е да се отбележи, че двата отбора се намират на известно противоположни страни, след като португалците спечелиха последното европейско първенство по футбол през 2016-а, докато испанците отпаднаха едва на осминафиналната фаза от надпреварата.

Въпреки това обаче отборът на Испания си остава фаворит в тази група на идното световно. Ако погледнем конкретните спортни залагания и събития, които са свързани с Мондиал 2018 и по-конкретно Група Б, ще видим, че с най-нисък коефициент са именно испанците – 1.53. От друга страна пък иберийците са с коефициент за победа в групата от 3.00, а пък шансът за успех на отборите на Мароко и Иран е оценен съответно на 15.00 и 29.00.

За никой обаче не е изненада, че именно отборите на Испания и Португалия ще спорят за първото място в тази група, макар и второто място да е не по-лоша опция. Победителят от групата ще се изправи срещу тима, завършил втори в Група А, докато този, който завърши на второ място, ще срещне победителя от Група А на осминафиналите.

Предвид отборите, които попаднаха в Група А, а именно Египет, Саудитска Арабия, Уругвай и домакините от Русия, надали нито Испания, нито Португалия ще са особено разочаровани от евентуално второ място в своята група. По-скоро ще бъде интересно да видим как аутсайдерите Мароко и Иран ще се вместят в плановете на фаворитите и дали могат да сътворят някаква изненада, особено африканският тим.​

Снимка: Официална страница на Мондиал 2018 във Facebook
Снимка: Официална страница на Мондиал 2018 във Facebook

И макар класирането на мароканците да бе белязано от известни неприятности, все пак тимът от северната част на Африка се класира по-много убедителен начин за Мондиал 2018. Те успяха да спечелят група, в която бе соченият за фаворит отбор на Кот д‘Ивоар, но в крайна сметка мароканците се наложиха и успяха да оставят съперниците си на цели 4 точки зад тях.

Факт е, че няма как обаче отбори от ранга на Испания и Португалия да бъдат стреснати лесно. Особено Роналдо и компания, които са окрилени от фамозния им успех преди две години на Евро 2016 във Франция, където надделяха именно над домакините в титаничния финален двубой. Именно затова така сладкият за тях първи голям трофей може да ги подтикне към нещо още по-голямо.

Ла фурия обаче няма да излезе за второ място и можем да бъдем сигурни, че прекият сблъсък между двата тима ще бъде максимално напрегнат и интересен. Дали обаче няма да станем свидетели на изненада, като например да видим как някой от явните фаворити отпадне още в груповата фаза? Предстои да разберем.

 

Водеща снимка: Официална страница на Мондиал 2018 във Facebook

Сподели във Facebook