Здраве

23 Септември 2020

Животът днес

Неконтролируемият апетит води до преяждане и затлъстяване с всичките им негативни последици за здравето. Затова специалистите предлагат 4 прости и ефективни начина да направим яденето по-малко привлекателно:

Чаша кафе

Според изследванията кафето стимулира изработването на пептида YY (PYY) в стомашно-чревния тракт, който помага за появата на чувството за ситост.

Белтъчини

Още един доказан начин за потискане на прекаления апетит са продуктите, богати на белтъчини. Протеините се нуждаят от продължително усвояване, което гони глада. Белтъчините укрепват и мускулите и помагат за растежа им, а това при редовно физическо натоварване намалява количеството на мастните натрупвания.

Джинджифил

Коренът на това растение създава чувство за ситост даже при употребата на неголеми количества храна. Джинджифилът има свойството да предотвратява рязкото покачване на глюкозата в кръвта, а колебанията в нейното ниво провокират силния глад и апетит.

Сън

Недоспиването усилва апетита с 34% и увеличава концентрацията на хормона кортизол в кръвта. 8-часовият здрав сън е доказан начин да се преодолее увеличаването на апетита.

Сподели във Facebook