Според учените 6 са основните правила, които са добра профилактика срещу рака:

Листни зеленчуци и чесън

За да заредите организма си с необходимото количество антиоксиданти, е необходимо да употребявате салати, листни зеленчуци с тъмен цвят, водорасли и чесън.

Пълнозърнести храни

Според американски учени, ако в менюто ви присъстват голямо количество пълнозърнести храни, това ще ви предпази от колоректален рак. Специалистите стигнали до този извод, след като анализирали 99 изследвания с участието на 29 милиона души.

Всеки ден зеленчуци

Препоръката е всеки ден да се консумират зеленчуци, защото благодарение на тях в организма ви ще постъпват вещества, борещи се с раковите клетки.

Не употребявайте преработени продукти

Френски учени провели изследване, чиито резултати са публикувани в JAMA Internal Medicine, според което редовната употреба на преработени продукти повишава риска от онкологични заболявания. Специалистите съветват да се откажете от кренвиршите, чипсовете, фаст фууд и други хранителни продукти, които се претърпели дълга преработка.

Приемайте ацетилсалицилова киселина

Британски учени доказаха, че ежедневния прием на ацетилсалицилова киселина, понижава два пъти риска от рак на дебелото черво и помага срещу рака на храносмилателния тракт.

Спортувайте

За да се предпазите от онкологични заболявания, достатъчно е два пъти в седмицата да спортувате. Тренировките ускоряват метаболизма и укрепват имунитета.

Сподели във Facebook