Здраве

16 Септември 2015

2822

Животът днес

Предлагаме ви съветите на специалистите:

1. Укрепва имунитета. Цитрусовият плод е склад за витамин С, мощен антиоксидант, който ще предпази организма ви от всякакви бактерии и вируси. Водата с лимон също така е седативно средство, стимулира работата на мозъка и регулира кръвното налягане.

2. Нормализира алкалния баланс. Всички много добре знаем, че хранителните продукти се преработват в стомаха с помощта на киселини или основи. В случай че се отделят повече киселини, се нарушава регенерацията на клетките и се появяват проблеми с обмяната на веществата. За да не се получи всичко това, сутрин трябва да се пие вода с лимон.

3. Сваля килограми. Някои хора бъркат чувството на жажда с чувството на глад и посягат към храната. Резултатът е излишни килограми. Водата с лимон идеално подхожда при тези случаи. Тази напитка съдържа голямо количество пектин, който се бори успешно с глада, а оттам и с показанията на кантара.

4. Подобрява храносмилането. Съставът на водата с лимон много напомня на микрофлората в стомаха. Затова такава течност е добре да се пие 10-15 минути преди хранене. По този начин вие подготвяте и мобилизирате стомашно-чревния си тракт за предстоящата работа.

5. Пречиства организма. Лимоненият еликсир има меко пикочогонно действие и помага за бързо и ефективно пречистване на организма. Най-важното е, че това става без никаква вреда за здравето ви.

6. Почиства кожата. Ако редовно пиете вода с лимон преди всяко хранене, ще можете да се избавите от най-разпространените проблеми с кожата. Благодарение на този навик ще се разделите със сухата кожа и ще намалите чувствително сумите, давани за овлажняващи и подхранващи козметични средства. А съдържащият се във водата с лимон витамин С ще изчисти петната от кожата ви и ще намали броя на бръчките.

7. Спасява от обезводняване. През деня организмът губи сериозно количество течности, затова те трябва да се възстановят. В противен случай се появяват  главоболие, мускулни спазми, раздразнителност. Но при всеки човек нормата за необходимите му течности е различна. Можете да я изчислите сами. Умножете теглото си по 0,036 и ще получите количеството течности, което трябва да изпиете.

Например, ако тежите 70 кг, вашата норма е 2,52 литра на ден. Както вече обяснихме, най-добрият вариант е вода с лимон.

Сподели във Facebook