Как да предотвратим киселините
Когато сме под стрес, грешим. Това е причината и стомахът ни понякога да прави грешки, които се усещат като парене и болка зад гръдната кост, кисело оригване и неприятен вкус в устата.
В действителност причината да получим киселини е именно, че храносмилателните нерви са довели до производство на излишна киселина и са я изпратили не където трябва - нагоре по хранопровода. Ето как най-често създаваме стрес на храносмилателната си система:
![](http://www.jivotatdnes.bg/uploads/news/content/390x2323ca3255d1ff9da866cde91c2ea5151f9C!r2b42dca1034ff783aaa1df74fc735502.jpg)
* Преяждаме
* Пушим цигари
* Лежим след хранене
* Приемаме храни и напитки, които повишават общата киселинност на организма - например алкохол, кафе, люто и мазно
Отговорът на медицината е таблетка Празолиа. Приемана веднъж в няколко последователни дни, тя спомага за намаляване на производството на киселина в стомаха и предотвратяване на грешките в маршрута.
![](http://www.jivotatdnes.bg/uploads/news/content/390x2322048_c3bff2e204d17be084216f3024f9830e.png)
CredoWeb е социална платформа за здраве, която свързва лекари и пациенти. Предлага експертна информация за здравето, както и интерактивна комуникация.