Едва ли има жена, която да не е пробвала различни методи, за да забави стареенето и да изглежда по-млада. Скъпите козметични услуги и пластични операции обаче не винаги имат очаквания ефект. Според специалистите много важно е да се спазва здравословен начин на живот, който изключва пушенето и употребата на алкохол.

Ето още няколко тайни на младата и жизнена кожа:

1. Използвайте натурални кремове за лице

Експерти твърдят, че скъпите кремове срещу бръчки са далече от ефекта, обещаван в рекламите. Причината е, че те действат само върху горния слой на епидермиса. Затова най-добрият избор са натуралните кремове за лице.

2. Пийте вода

Резултатът от по-голямото количество вода, което употребявате, няма да се усети за седмица, но ако изпивате по не по-малко 1,5 литра всекидневно в продължение на 1 година , ще установите, че бръчките ви са намалели.

3. Ходете на чист въздух

Кожата ни се нуждае от редовен контакт с кислорода, затова най-добрият вариант е по-чести разходки в планината или морското крайбрежие. Ако ви е невъзможно, посещавайте най-близкия парк. Това също ще помогне.

4. Хранете се здравословно

Изключете вредните храни от менюто си, пийте чай и наблегнете на плодовете, зеленчуците, рибата, полезните мазнини и диетичното месо.

5. Намалете стреса

Постоянното нервно напрежение разрушава организма, а с това и младостта ни си заминава. Опитайте се да намалите стреса, ако искате гледката в огледалото да ви радва.

Сподели във Facebook